Ρυθμίσεις Πολιτικής Απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας βοηθήσουμε να πλοηγείστε αποτελεσματικά και να εκτελείτε ορισμένες λειτουργίες. Θα βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες για όλα τα cookies σε κάθε κατηγορία συναίνεσης παρακάτω.

Τα cookies που κατηγοριοποιούνται ως "Απαραίτητα" αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας καθώς είναι απαραίτητα για την ενεργοποίηση των βασικών λειτουργιών του ιστότοπου.... 

Always Active

Απαιτούνται απαραίτητα cookies για την ενεργοποίηση των βασικών λειτουργιών αυτού του ιστότοπου, όπως η παροχή ασφαλούς σύνδεσης ή η προσαρμογή των προτιμήσεων συναίνεσης. Αυτά τα cookies δεν αποθηκεύουν προσωπικά δεδομένα.

Δεν βρέθηκαν cookies.

Τα λειτουργικά cookies βοηθούν στην εκτέλεση ορισμένων λειτουργιών, όπως η κοινή χρήση του περιεχομένου του ιστότοπου σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η συλλογή σχολίων και άλλες λειτουργίες τρίτων παροχών.

Δεν βρέθηκαν cookies.

Τα cookies ανάλυσης δεδομένων χρησιμοποιούνται για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι επισκέπτες αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπο. Αυτά τα cookies βοηθούν στην παροχή πληροφοριών σχετικά με μετρήσεις όπως ο αριθμός των επισκεπτών, η πηγή επισκεψιμότητας κ.λπ.

Δεν βρέθηκαν cookies.

Τα cookies επίδοσης χρησιμοποιούνται για την κατανόηση και την ανάλυση των βασικών δεικτών απόδοσης του ιστότοπου, βοηθώντας στην παροχή καλύτερης εμπειρίας χρήστη για τους επισκέπτες.

Δεν βρέθηκαν cookies.

QR Code

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις δράσεις του έργου “Biotech4Food” για τη Bιοτεχνολογία και την Αγροδιατροφή

post_thumbnail

Στις τελευταίες δράσεις στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου “Βiotech4Food” συμμετείχε, ως εταίρος, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο συνεχώς εξελισσόμενο πεδίο της βιοτεχνολογίας στην αγροδιατροφή, το έργο “Biotech4Food” αναδεικνύεται ως πρότυπο καινοτομίας και συνεργασίας. Η ευρωπαϊκή αυτή πρωτοβουλία συγκεντρώνει κορυφαίους εκπροσώπους της βιομηχανίας και δυναμικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με σκοπό την αντιμετώπιση κρίσιμων προκλήσεων στην παραγωγή τροφίμων και τη βιωσιμότητα.

Αξιοποιώντας τις τελευταίες εξελίξεις και καινοτομίες στη βιοτεχνολογία, το “Biotech4Food” επιδιώκει να φέρει επανάσταση στον αγροδιατροφικό τομέα, βελτιώνοντας την ποιότητα και τη βιωσιμότητα των προϊόντων τροφίμων.

Το εταιρικό σχήμα του έργου “Biotech4Food”, το οποίο χρηματοδοτείται από το νέο εργαλείο της Ε.Ε Interregional Innovation Investments (I3), περιλαμβάνει εκπροσώπους από 5 ευρωπαϊκές χώρες: την Ελλάδα, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Εκπρόσωποι από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την ΑγροΤεχνολογική Εξαγωγική Σύμπραξη και τρεις πρωτοπόρες επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Ε.Β.Υ.Π Ε.Ε., ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗΣ & ΠΡΟΒΥΛ Α.Ε.) που συμμετέχουν στο έργο, συμμετείχαν στη συνάντηση (Steering committee meeting) των εταίρων του καθώς και στο συνέδριο AseBioGreenInnovationForum, που πραγματοποιήθηκαν στην Παμπλόνα της Ισπανίας. Κατά τη διάρκεια της δράσης, που διοργανώθηκε από το Cluster Αγροδιατροφής της Navarra (NAGRIFOOD) σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεχνολογίας και Ασφάλειας Τροφίμων (CNTA), πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις εργασίας στις εγκαταστάσεις κορυφαίων εταιρειών βιοτεχνολογίας στη Ναβάρα, όπως η Ingredalia, το CNTA και η NUCAPS Technology. Επίσης, οι εκπρόσωποι των εταίρων γνώρισαν από κοντά το Ευρωπαϊκό Κέντρο Επιχειρήσεων και Καινοτομίας της Ναβάρα (CEIN), έναν από τους κορυφαίους φορείς επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας στην περιοχή που συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, μέσω της υποστήριξης νέων επιχειρήσεων.

Στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του έργου “Biotech4Food”, οι συμμετέχουσες εταιρείες παρουσίασαν νέα και φιλόδοξα καινοτόμα σχέδια για τη βιομηχανία τροφίμων, ενώ οι βασικοί εταίροι του έργου, ανάμεσα στους οποίους είναι και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσίασαν τα αποτελέσματα και την πορεία υλοποίησης του έργου. Επίσης, συζήτησαν διεξοδικά για τα πιο επίκαιρα και κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον τομέα της αγροδιατροφής: Τον ρόλο της “ομικής τεχνολογίας” (OMICs) στη διατροφή και την τεχνολογία τροφίμων (food tech), τις προκλήσεις και τις προοπτικές για τη συνθετική βιολογία, τη βιοτεχνολογία που εφαρμόζεται στην προστασία του εδάφους, τις κανονιστικές προκλήσεις των τεχνικών γενετικής επεξεργασίας, τις εξελίξεις με στόχο τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στον αγροδιατροφικό τομέα και τη σημασία της συνεργασίας και της μεταφοράς γνώσης στη βιοοικονομία.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του έργου Βiotech4Foodοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στους παρακάτω συνδέσμους:

Ιστότοπος:

LinkedIn:

Biotech4Food