QR Code

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών του Καναδά

post_thumbnail

Στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών του Καναδά, τη SIAL Canada 2024, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο σειράς πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει για την ανάδειξη, διεθνώς, των προϊόντων που παράγονται στη μακεδονική γη καθώς και για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας των τοπικών επιχειρήσεων.
Η έκθεση SIAL Canada αποτελεί σημείο συνάντησης της καναδικής αγροδιατροφικής βιομηχανίας αλλά και μια προνομιακή πύλη στην αμερικανική αγορά. Στη φετινή διοργάνωση, που συγκέντρωσε περισσότερους από 1.000 εκθέτες από 44 χώρες και περισσότερους από 21.000 επαγγελματίες επισκέπτες από τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες 70 χώρες, παρουσιάστηκε μια πλήρης σειρά προϊόντων διατροφής, καλύπτοντας τις ανάγκες του λιανικού εμπορίου, των υπηρεσιών τροφίμων και των βιομηχανιών επεξεργασίας τροφίμων.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την επιτυχημένη συμμετοχή της έδωσε την ευκαιρία στις επιχειρήσεις της να παρουσιάσουν στους εμπορικούς επισκέπτες και στους αγοραστές της έκθεσης τα εκλεκτά προϊόντα τους, διευρύνοντας τις δραστηριότητές τους, καθώς η αγορά του Καναδά είναι μια από τις πλέον σημαντικές αγορές για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά. Τα τελευταία χρόνια, άλλωστε, καταγράφεται μεγάλη δυναμική και στις εξαγωγές φρούτων, λαχανικών αλλά και ελληνικών οίνων προς την καναδική αγορά.
«H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση SIAL Canada 2024, τη μοναδική επαγγελματική έκθεση τροφίμων και ποτών του Καναδά, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των καναλιών διανομής στην τοπική -και όχι μόνο- αγορά. Σε συνέχεια της επιχειρηματικής αποστολής που πραγματοποιήθηκε στο Μόντρεαλ, το προηγούμενο έτος, οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που συμμετείχαν στην έκθεση είχαν την ευκαιρία να συνδιαλλαγούν με τους εμπορικούς επισκέπτες και τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, να ανακαλύψουν τις τελευταίες τάσεις και καινοτομίες στον αγροδιατροφικό τομέα και να παρουσιάσουν τα μοναδικά τους προϊόντα», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας Μπράνισλαβ (Μπάνε) Πρέλεβιτς