sibarastatis_politi_logo
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
virus_logo
virus_logo

Για την αποφυγή συνωστισμού λογώ κορωνoιού η Εξυπηρέτηση των πολιτών από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο και με φυσική παρουσία των πολιτών. Αν επιθυμείτε να κλείσετε ραντεβού, κάντε κλικ εδώ.

alert_logo
alert_logo


Μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα τις έκτακτες και σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν την προστασία των πολιτών!
Ενημερωθείτε, προστατευτείτε και παραμείνετε ασφαλείς!

Μονοπάτια ΕΟΣ Νιγρίτας


Κόκκινη Διαδρομή

Μια όμορφη κυκλική διαδρομή προς το καταφύγιο «Γεώργιος Τότας» του ΕΟΣ Νιγρίτας και πίσω.
Δυσκολία: Μέτρια
Σύνολο διαδρομής 12.5 χλμ και διάρκεια σε χρόνο 3.5-4 ώρες.

Οδηγίες: Η διαδρομή ξεκινάει από τη θέση Παγούνι. Για να φτάσετε εκεί θα πάρετε τον χωματόδρομο Νιγρίτας-Σοχού μέσα από τη Νιγρίτα. Θα οδηγήσετε 7.5 χλμ μέχρι να συναντήσετε το πρώτο κιόσκι και τη διασταύρωση που δείχνει αριστερά για Καταφύγιο και ευθεία συνεχίζει για Σοχό. Από εδώ ξεκινάει η πορεία. Ακολουθάτε τον δρόμο προς το Καταφύγιο και αφού διανύσετε 250 μέτρα θα δείτε στα δεξιά σας την ταμπέλα που ξεκινάει το μονοπάτι μας. Από εδώ και πέρα υπάρχει σήμανση που σας κατευθύνει προς το Καταφύγιο περνώντας από Αγά, Ζάχου Σωληνάρι και τέλος στο Καταφύγιο του ΕΟΣ Νιγρίτας. Από την πύλη του Καταφυγίου δεξιά ξεκινάει το μονοπάτι της επιστροφής. Η σήμανση σας οδηγεί στη θέση «Τσιμπλάκης» και από εκεί κατευθύνεστε προς τα δεξιά στη θέση «Μπριάτανο» (Γεφυράκι). Πλέον η υπόλοιπη διαδρομή της επιστροφής γίνεται από τον δρόμο, ο οποίος κάποτε ήταν μονοπάτι. Στην επόμενη διασταύρωση (τοποθεσία «Συναγωνίστρια») ακολουθείτε τον δρόμο αριστερά και συνεχίζετε μέχρι να φτάσετε στο σημείο όπου ξεκίνησε η πορεία σας.

Προς Καταφύγιο ΕΟΣ Νιγρίτας

Κίτρινη Διαδρομή

Μια πάρα πολύ εύκολη και ευχάριστη  διαδρομή για όλους τους επισκέπτες του καταφυγίου. Η διαδρομή είναι κυκλική χωρίς ιδιαίτερες κλίσεις και μπορεί να γίνει ακόμη πιο σύντομη. Σύνολο 3χλμ και διάρκεια  1 ώρα.
Οδηγίες: Η διαδρομή ξεκινάει από το Kαταφύγιο. Περνώντας την πύλη στα δεξιά υπάρχει σήμανση, η αρχή του μονοπατιού όπου μας οδηγεί στη θέση «Τσιμπλάκη». Συνεχίζουμε προς Ζάχου Σωληνάρι συμφώνα με τη σήμανση και τα κίτρινα ταμπελάκια, τα οποία μας οδηγούν μέχρι του Ζάχου το Σωληνάρι. Στην επιστροφή θα συναντήσουμε ταμπελάκια τα οποία θα μας οδηγήσουνε πάλι πίσω στο Καταφύγιο.
 
Καταφύγιο-Τσιμπλάκης-Ζάχου Βρύση-Δρόμος Λιάσκας

Μωβ Διαδρομή

Κυκλική διαδρομή από το Καταφύγιο του ΕΟΣ Νιγρίτας προς την τοποθεσία Πλατανάκι και πίσω. Εύκολη σχετικά και αυτή με μεγαλύτερη χιλιομετρική απόσταση από την Κίτρινη διαδρομή.
Σύνολο 7χλμ και διάρκεια 2,5 ώρες.
 
Οδηγίες: Η διαδρομή ξεκινάει από το Καταφύγιο. Περνώντας την πύλη στα αριστερά υπάρχει η αρχή του μονοπατιού που μας κατευθύνει στη θέση Λιάσκα (λιβάδι). Από εκεί αριστερά και ακολουθώντας τη σήμανση προς Πλατανάκι διασχίζουμε 2 μονοπάτια μέχρι να βρεθούμε στις ποτίστρες και στο Πλατανάκι. Ακολουθώντας τη σήμανση προς το Καταφύγιο πλέον και διασχίζοντας 2-3 μονοπάτια θα επιστρέψουμε στο χώρο του Καταφύγιου.
 
ΕΟΣ Νιγρίτας Καταφύγιο – Πλατανάκι

Μπλε Διαδρομή

Άλλη μία κυκλική διαδρομή από το καταφύγιο του ΕΟΣ Νιγρίτας προς τη Γαλάζια Βρύση, στη συνέχεια στο Πλατανάκι και πίσω στο Καταφύγιο. Μια όμορφη διαδρομή μέσα από μονοπάτια με μεγαλύτερη χιλιομετρική απόσταση και δυσκολία από ότι η μωβ διαδρομή.
Σύνολο 10 χλμ και διάρκεια 3,5 ώρες.
 
 Οδηγίες: Ξεκινώντας από την πύλη του Καταφυγίου επιλέγουμε το μονοπάτι στα δεξιά με το κόκκινο ταμπελάκι. Ακολουθώντας τα κόκκινα ταμπελάκια προς Ζάχου Σωληνάρι ή Κεραία, θα φτάσουμε στου Ζάχου το Σωληνάρι. Από εκεί υπάρχει σήμανση προς Γαλάζια Βρύση. Διασχίζοντας 2 μονοπάτια θα φτάσουμε στην τοποθεσία Γαλάζια Βρύση. Θα ακολουθήσουμε τη σήμανση που μας οδηγεί  στον δρόμο με δυνατότητα επιλογής είτε να γυρίσουμε στο Καταφύγιο από τον δρόμο είτε να συνεχίσουμε την πορεία μας προς το Πλατανάκι. Συνεχίζοντας την πορεία μας προς το Πλατανάκι από τον δρόμο, θα συναντήσουμε το επόμενο μονοπάτι όπου σύμφωνα με τη σήμανση θα μας οδηγήσει στο Πλατανάκι. Από εκεί, ακολουθώντας τα ταμπελάκια προς Καταφύγιο και διασχίζοντας 3 μονοπάτια, θα επιστρέψουμε στο Καταφύγιο.
 
Καταφύγιο-Ζάχου-Γαλάζια Βρύση-Πλατανάκι-Λιάσκα-Καταφύγιο