QR Code

Επιτροπή Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Αγροτικής Οικονομίας

Στην Επιτροπή Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Αγροτικής Οικονομίας μεταβιβάζονται για συζήτηση και λήψη αποφάσεων τα θέματα που εισηγούνται:

1.      Η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

2.      Η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

3.      Η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών.

Τα θέματα αυτά που θα εισάγονταν τυπικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τον Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχες, την Εκτελεστική Επιτροπή και την Οικονομική Επιτροπή, μεταβιβάζονται στην Επιτροπή Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Αγροτικής Οικονομίας Π.Κ.Μ, ρητώς εξαιρουμένων των θεμάτων για τα οποία είναι αποκλειστικά αρμόδιο το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά το άρθρο 163 του Ν.3852/2010, όπως ισχύει.

H Επιτροπή Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Αγροτικής Οικονομίας θα αποτελείται από δεκαπέντε (15) μέλη, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου, ο οποίος θα είναι αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης.

Από τα υπόλοιπα δεκατέσσερα (14) τακτικά μέλη, τα οκτώ (8) ορίζονται από τον Περιφερειάρχη και τα έξι (6) ορίζονται, μετά από διενέργεια ψηφοφορίας μεταξύ του συνόλου των Περιφερειακών Συμβούλων που ανήκουν στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Ανάλογα ορίζονται και αναπληρωματικά μέλη.

Συγκρότηση των επιτροπών του άρθρου 164 του Ν. 3852/10 με τον ορισμό Προέδρου και των μελών τους από τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου – Αριθμ. Απόφασης 22/15-02-2024

Πρόεδρος της Επιτροπής έχει οριστεί ο κος Αβραμίδης Ευστάθιος με βάση την υπ’ αριθμ. 53/12-4-2024 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Υπάγεται σε

Επιτροπές Περιφέρειας